Thursday 25 August 2011

Barcelona

A trecut ceva vreme de cand am fost in Barcelona, asa ca acest mic material nu o sa se axeze pe chestii prea practice, ce sa vizitati, unde sa stati, etc. Oricum exista nenumarate resurse pe care le puteti accesa online pentru sightseeing si optiuni de cazare, transport. Sa spun mai intai ca am stat o saptamana si nu a fost suficient sa vizitez tot ce era pe lista de must see, orasul este cea mai mare metropola situata la Marea Mediterana. Marele avantaj a capitalei Cataloniei este faptul ca iti ofera foarte multe chestii de vizitat si in acelasi timp este si unul din locurile unice de chill din Europa, cu plaje, mare, iarba, sangria, in fine, tot pachetul. Pe scurt ai ce vedea si apoi poti sa stai linistit la plaja sa iti tragi sufletul.


Plajele sunt cam aglomerate, apa nu e tocmai cea mai cristalina, oricum totul este de 10 ori mai bine decat pe litoralul romanesc. Seara sunt tot felul de party-uri, lumea e bine dispusa spre completely stoned


Fara sa fie foarte scumpa, Barcelona este o optiune excelenta pentru toate bugetele. O masa copioasa la restaurant te duce la nu mai mult de 30 euro persoana (se poate si cu 10). Sangria nu e scumpa, iar daca totusi ai limitari bugetare poti oricand sa iti cumperi bunataturi de la patiserii si din supermarket-uri si sa bei pe plaja o bere adusa la pachet.

Partea cu vizitatul e cea mai complicata si nu pentru ca transportul in comun ar ridica probleme. Metroul si autobuzele te duc oriunde, motiv pentru care merita cumparat acel full touristic pass de o saptamana. Problema vine din faptul ca sunt foarte multe obiective turistice imprastiate prin oras. Si peste tot sunt cozi gigantice.

Singurul obiectiv pe care l-am vazut in mai putin de 10 minute a fost casa Batlo.


 Si asta ne aduce evident la Gaudi...Toate chestiile facute de omul asta, de la Sagrada Familia, la parcul Guell si celelalte merita vazute.

Sunt insa si multe alte chestii misto in afara de Gaudi. Evident cartierul gotic care este superb si in care evident m-am ratacit pe stradute pentru a descoperi o salvatoare carciumioara, paradisul paunilor, sangria, punkereala si aer conditionat


Rumbla, mult cantatul bulevard te duce spre statuia lui Cristofor Columb de unde se poate face o plimbare faina spre port. By the way, merita vazut Aquariumul.


Ascensiunea pe Montjuic ofera o super-panorama a orasului...dar mai bine va las singuri sa descoperiti Barcelona.

Cat despre cazare, am preferat sa stam intr-un cartier apropiat de Sagrada Familia, dar in afara zonei turistice, ceea ce ne-a mai oferit o ultima experienta misto, sa descoperim adevarata viata a barcelonezilor, sa mergem in piata, sa ajungem in ciurciumioarele de cartier la mic dejun, sau noaptea tarziu pentru o ultima bere alaturi de localnici..

Pe scurt e cel mai misto oras in care fost in Europa si iti ofera pachetul complet. Arhitectura superba, atmosfera boema, plaje, mare, o bucatarie fresh bazata pe fructe de mare, sangria chill, chiar tot ce iti doresti.
Nota 10 fara ezitare

No comments: