Tuesday 9 December 2008

India uploaded

Am inceput sa prind gustul Indiei la propriu si la figurat. Nu doar de la mancare ci si de la locurile pe care le-am vazut. Aglomerarile urbane te pot soca dar India, cat Europa de mare, are multe de oferit. Din Nepal am zburat in Varanasi, orasul sfant in care indienii vin sa isi petreaca ultimii ani inainte de a fi cremati in apele murdare ale Gangelui. O adunatura pestrita de asceti, impostori, cersetori, copii, pelerini, vaci, maimute si alte animale isi duc veacul pe langa ghat-urile in care lumea se roaga, se spala, moare si este "inmormantata". In mod cert este un loc unde trebuie sa stai ceva vreme pentru a intelege poate chiar esenta Indiei.

 


Din Varanasi am fost in Khajuraho pentru a vedea templele jain mult mediatizate pentru scenele erotice...si care in fapt sunt niste bijuterii arhitectonice. 


De acolo am fost intr-o rezervatie naturala la "vanatoare de tigrii", incununata de succes, pff...ce animale superbe. 



 
India este huge (atat de mare) si dupa un drum teribil de 15 ore intr-un autobuz, pardon, sicriu metalic supra-populat, am ajuns in Agra. Taj Mahal e o cladire superba mai ales daca realizezi motivul pentru care a fost construit, un gigantic si superb mormant pentru sotia unui imparat mughal. Si a fost desemnat, poate pe buna dreptate, drept prima dintre noile minuni ale lumii. Dar o sa revin cu fotografii si mai multe detalii. Acum sunt in Udaipur, Venetia Indiei. Este un loc superb care iti ofera pe langa langa multiplele joint-uri vandute la fiecare colt de strada, bijuterii arhitecturale, un minunat lac in mijlocul caruia troneaza un hotel de 5 stele in care s-a filmat un James Bond, dar si muulte, muuulte alte lucruri extraordinare. 


Printre care si o partida de calarit, ca antrenament la safariul pe camile ce urmeaza in desertul Rajahstanului.

Din Udaipur ne-am oprit in Ragnapur pentru a vizita unul dintre cele mai mari temple jain.


In rest nu mai este mult si ma intorc acasa. Urmeaza ca pana in Craciun sa fac o selectie de imagini si o descriere mai detaliata a locurilor pe unde am fost si a oamenilor pe care i-am cunoscut.

Pana atunci,
Namaste !

3 comments:

Anonymous said...

un tigru, doi tigri, trei tigri....
prin urmare, "vanatoare de tigri" ( cu un i)

Mugur Paun said...

nici daca erau 7 tigri nu se poate pune un i in plus ? Oricum observatia este corecta, ai pus punctul pe i

Anonymous said...

faina reactie...chapeau bas:)
ps drum bun spre casa