Saturday 2 August 2008

semnele si plecarea

Nu prea credeam in semne. Dar cum zicea idolul femeilor si a lui Becali, tot universul comploteaza atunci cand itzi doresti ceva, or something like this. Cand urcam muntii romanesti dintr-o parte in alta a Carpatilor, mi-am promis cu voce tare ca pana la o anumita varsta voi ajunge in Himalaya, si voi vedea Everestul. Anii au trecut, genunchii mei sunt praf, am fost infundat in cosmarul corporatist dar visul si promisiunea..ei bine, ambele ramaneau. Si anul acesta au inceput sa apara...semnele. Am renuntat la bani si la McCann. Am vazut pe un perete un poster jigarit cu o oferta turistica in India si Nepal. Am intrebat, am cercetat putin, dar promisiunile sunt facute sa fie incalcate, nu-i asa Mugur ?Au mai trecut luni, mi-am facut alte planuri de vacanta, dar ceva m-a oprit sa ma comit, sa fac vreo rezervare pentru fiordurile norvegiene sau dealurile Irlandei. Pur si simplu nu-mi pasa unde o sa plec. M-am impacat cu cel mai bun prieten al meu, tovarasul meu de haiducii. Am primit cadou un tricou cu un montagnard pe care scria Life is good si ceva gen Do what you like, like what you do.Si semnnele au continuat sa apara. Citeam si un autor indian. Iar cand venea mailul ce m-ar fi trimis in Irlanda, eram in Vama. Unde l-am cunoscut pe Tudor, un om ce a batut Asia si India in lung si in lat. Ne-a povestit de Nepal. Si uite asa, intors in Bucuresti, ideea ce se conturase s-a transformat intr-o ora in decizie. Mailul legat de Irlanda ajunsese prea tarziu. In 3 luni plec in India si in Nepal. Promisiunea se implineste. Visul se traieste.

7 comments:

eminence said...

vai, nici nu-ti spun cat ma bucur pentru tine. si te invidiez in acelasi timp...atatea plantatii acolo, ceaiuri, oameni, traditii ca ma coplesesc numai cand imi imaginez.
nu se poate sa te intorci fara un ceai traditional nepalez pentru a ta suzana

Dragos Popa said...

"do what you like/like what you do". whoooah!
vezi ca ai pus-o in scris de data asta. sa v-ajute Dumnezeu, da va opriti la base camp da? :)

Mugur Paun said...

Cu siguranta. Sunt nitel plouat la figurat, e sezonul musonului in India si Nepal, asa ca a trebuit sa amanam plecarea ptr noiembrie. Dar am zis ca mai bine plouat la figurat in Bucuresti, decat la propriu acolo si sa nu putem vedea mai nimic. Asa ca ramane noiembrie, o sa plec oricum, sanatosi sa fim. Base camp-ul este unul din obiective in principiu, dar nu am definitivat traseele.

eminence said...

deci ceaiul meu si incantarea ta mai intarzie...:)

Mugur Paun said...

Da...mai dureaza nitel, dar va ajunge el si ceaiul. Vom trece si prin Darjeeling.

eminence said...

imi pare rau ca s-a amanat. pentru tine. imi imaginez cat ti-ai dorit asta. vezi doar sa nu amani iar si sa mai dureze vreo 2 ani :))

Mugur Paun said...

Initial si pe mine ma dezamagise mult amanarea. DAr decizia este luata, plecam in prima saptamana din noiembrie. E mai bine asa, vremea e buna si avem timp sa ne pregatim mai bine